Wanneer?

Wanneer?

Ballonvaren kan bijna het gehele jaar. De meeste vaarten worden gemaakt van begin april tot begin oktober. Opstijgen kan net na zonsopkomst of ongeveer 2 uur voor zonsondergang. Op deze momenten is er geen thermiek (warme opstijgende lucht) en de atmosfeer is dan meestal rustig. Er wordt uitsluitend ballon gevaren bij droog en rustig weer. Een luchtballon drijft mee met de wind waardoor we dus nooit precies weten waar we zullen landen.

Waar?

Ballonvaren doen we in heel Nederland, maar hoofdzakelijk vanuit 's-Hertogenbosch. De opstijg locatie is de Petterlaarse Schans.

In overleg kunt u zelf uw opstijg locatie kiezen, mits u een geschreven toestemming heeft van de landeigenaar (in enkele gevallen dient er tevens een verklaring van geen bezwaar aangevraagd te worden bij de gemeente).

De opstijg locatie dient minimaal 50 x 50 meter te zijn zonder gevaarlijke obstakels in de directe omgeving. Tevens is het belangrijk dat er geen vee gehouden wordt in de buurt van het veld.

Inmiddels ben ik de lucht in geweest vanuit: Boxtel, Eindhoven, Tilburg, Liempde, Den Dungen, Udenhout, Berlicum, Rosmalen, Volkel, Kerkdriel en Loon op Zand.

× Hoe kan ik je helpen?